Logotyp för FN:s utvecklingsprogram (UNDP)

Blir världen bättre?

Det är en fråga med många svar. Många av oss lever längre, friskare och rikare liv. Men vårt sätt att leva utsätter planeten för stor press och krig och konflikter skakar vår värld. Genom visuell presentation av fakta och statistik blir det enklare att förstå den värld vi lever i - och kanske komma lite närmare svaret på frågan: Blir välden bättre?

Hur funkar det?

1

Kolla in hashtags

Lär dig om världen

Kolla in hashtags, läs faktakort och titta på videos om utvecklingen i världen.

2

Du får en röst för varje faktakort och video du tittar på

Samla röster

Kunskap är kraft. För varje faktakort och video du tittar på får du +1 röst.

3

Rösta på det område som du tycker ska prioriteras

Rösta

Använd rösterna du samlar för att påverka vilka områden som ska prioriteras för framtiden.

Utvecklat för utbildning

Blir världen bättre? är framtagen för att ge ungdomar verktyg för att förstå världen vi lever i. Att kunna reflektera över läget i världen bidrar till en nyanserad världsbild och något som gynnar elevers lärande i alla skolans ämnen.

Individuella framsteg kan enkelt följas på plattformen, som är skapad för att med enkelhet kunna användas som lektionsmaterial för individuellt lärande i skolan.

Om UNDP

UNDP leder FN:s arbete med att bekämpa de orättvisor som orsakas av fattigdom, ojämlikhet och klimatförändringar. Tillsammans med vårt breda nätverk av experter och partners i 170 länder stöttar vi nationer att bygga integrerade och hållbara lösningar för både människor och planeten.